kalau bukan aku.. habis tu siapa??

Suasana sangat sepi.. Hanya bunyi unggas yang diselangi dengan bunyi anjing menyalak ja yang menemaniku. Jam menunjukkan 3 pagi.. Aku pula masih setia lagi terpacak depan lappy melayan blogwalking.. memang sebenarnya ikutkan hati.. aku pun sangat seram tak tidur lagi dah pagi-pagi buta camni.. Tetapi memandangkan sekarang ni masa sangat suntuk untuk aku online, dengan internet yang slow bila waktu siang.. waktu sunyi camni la yang buat aku syok melayan blog kawan-kawan(tenet leyh la tahan).. jadi aku tegarkan diri untuk terus menatap lappy kesayanganku ini..

"Alamak, dah pukul 3.45 pagi.. Kena tidur dah ni esok ada program lagi.. tapi nak kejutkan budak-budak ni ajak temankan aku gi toilet.. macam tak sampai hati pulak..hurmm..."

Last-last aku pun decide pergi toilet sorang-sorang.. Memandangkan blok asrama aku paling hujung.. Da la macam-macam cite pena jadi kat sini.. bila ingat balik memang meremang la juga.. tapi aku beranikan diri je.. jalan pandang terus je tak toleh kiri kanan pun.. memang tak berani langsung.. Masuk toilet pun aku x tengok cermin..ngintai ke jeling kat cermin tu pun aku x berani gila... yang penting.. lepas je hajat aku selesai.. aku memang terus jalan laju-laju masuk bilik, kunci pintu bilik, tutup lappy dan terus tidur.
                                             
Keesokan paginya on the way nak pergi ke dewan

Fatin : ika, apsal malam semalam kau tidur tak tutup lampu.. Susah tau aku nak tidur.. Dah tu gelak sorang-sorang kuat pulak tu.. kacau je orang nak tidur.. huh~

Ika : (terdiam.. ada ke aku gelak sorang-sorang pagi semalam??? musykilnya...hurmmmm~ )


Selepas makan tengahari je.. aku, Fatin, Liza dan Ayu syok-syok la sembang-sembang..layan perut yang dah kenyang la katakan..hhuhu.. Aku teringat semula apa yang Fatin cakap pagi tadi..Jadi aku pun tanya la kat dia..

Ika : Fatin, ko sure ke nampak aku tengah online semalam?

Fatin : Yela, dah la ketawa mengilai-ilai.. kacau aku nak tidur je tau..

Ika : Erkk.. mana ada aku ketawa ngilai-ngilai semalam.. Dah tentu aku sorang-sorang berani pulak aku nak wat camtu..

Fatin : Yeker??? abes tu semalam kau lepas rambut kan?

Ika : Eh, mana ada lah. Aku x lepas rambut la siyes ni..


Aku, Fatin, Liza ngan Ayu dah mula meremang.. Tapi Fatin tetap nak tegakkan pendirian dia..


Fatin : Eh.. x dela.. aku nampakla kau tengah online.. ketawa-ketawa sambil menaip ke ape ntah.. (sambil membuat gaya orang tengah focus menekan-nekan keyboard)

Liza : weyh korang, aku da meremang da bulu roma ni.. Ika cakap betul-betullah jangan la main-main lak..

Ika : Siyes la aku cakap dalam kol 4 dah tido dah.. Ko rasa ko tersedar kol bape Fatin? ko nampak tak monitor aku menyala?

Fatin : Mmm.. Yang tu aku x perasan la plak.. Tapi masa tu hati aku terdetik gile nak tegur ko.. Tapi sebab malas nak layan coz ngantuk gila.. aku diam jela.. (dalam hati bersyukur gila x tegur.. kalo tegur tak tau ntah ape da jadi lak nanti)

Ayu : Erkk... Dah tu... kalau bukan kak ika yang dok atas kusi ni semalam.. sape pulak??


Kitorang masing-masing terdiam.. Semua cuak gile kebebe la.. Aku dah menggigil satu badan.. Sejuk je tangan aku ni.. Aku mulela terfikir.. Ke ade benda yang ikut aku masuk balik bilik pas keluar dari toilet malam tadi ek?? hurmm~ (siyes sambil taip ni dah ketar2 da..grrr~)
aku tiba-tiba terbayangkan tgh2 gi toilet tetibe terserempak dgn benda ni.. waaa cuak seyh!!

p/s: Psstt psst..Jangan layan online sampai pagi-pagi buta, entah2.. takut je ada benda yang dok temankan kat sebelah.. grrrr~


Suke?Like Jer..

2 ulasan:

yad'z berkata...

tak depape lah tu.. mybe ur friend mamai.. die dlam separa sedar kot.. kalau boleh.. atas meja study letak yaasin n alquran... n luangkan masa baca yaasin or mengaji .. dalam seminggu buat sekali pn boleh..dalam satu helai pun cukup.. asalkan bilik kita ada pengisian..

Aieyn Lolly berkata...

betul-betul..

Dicipta Oleh AeroL